Diplomaroute voor gastouders

Wellicht bent u er al van op de hoogte: als gastouder dient u te beschikken over een diploma. De overheid heeft een lijst met vrijgestelde diploma’s opgesteld. Mocht u al beschikken over een diploma dat in deze lijst staat, dan kunt u vrijwel direct aan de slag. U hoeft dan geen apart diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2 te behalen. Wel dient u nog uw diploma kinder-EHBO te halen.

ROC Rivor diplomaroute

Bent u nog niet in het bezit van een geschikt diploma dan kunt u een diplomaroute volgen om uw diploma Helpende zorg en welzijn niveau 2  te halen. De diplomaroute wordt verzorgd door het ROC Rivor. Een diplomaroute is iets anders dan een opleiding. U kunt namelijk meteen examen doen. Echter, niet iedereen wordt toegelaten tot de examens. U wordt alleen toegelaten wanneer u voldoende praktijkervaring heeft. Via onderstaande link leest u meer over de diplomaroute, de verschillende examens etc.

Laat u zich vooral niet afschrikken door de diplomaroute en toelatingseisen. Roodkapje werkt al jarenlang samen met het ROC Rivor en het slagingspercentage voor de diplomaroute ligt rond 95%. En mocht u toch extra begeleiding nodig hebben, dan kan Roodkapje ondersteuning bieden bij de voorbereiding op uw examens.

Happy kids writing an exam

De toelatingseisen

Wij adviseren u vooral de toelatingseisen aandachtig door te lezen. U kunt zelf inschatten of u hieraan voldoet en of u de gevraagde ervaring ook kunt aantonen d.m.v. referenties.

Kosten: Deelname aan de totale diplomaroute kost 1175 euro* in 2021