Tarieven

Opvangtarief

Een gastouder mag zelf het uurtarief bepalen (per kind per uur). Hiervoor gelden geen vaste tarieven en is o.a. afhankelijk van de diverse diensten die een gastouder aanbiedt. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan wel/niet inclusief voeding, luiers Gemiddeld kunt u uitgaan van een tarief van €6,50 – € 7,53

Een gastouder mag maximaal 6 kinderen tegelijk opvangen. Vanzelfsprekend dient de opvanglocatie daar wel geschikt voor te zijn. Vraag de consulent naar de specifieke verdeling binnen elke leeftijdscategorie.

Over de verdiensten uit de gastouderopvang moet u wel belasting betalen, uiteraard. Maar de kosten die u maakt (speelgoed en dergelijke) zijn fiscaal aftrekbaar. Gastouderbureau Roodkapje helpt u desgewenst bij de aangifte inkomstenbelasting.

Als u als vraagouder kiest voor een gastouder van Gastouderbureau Roodkapje kunt u aanspraak maken op kinderopvangtoeslag: een tegemoetkoming van de overheid in de kosten voor de kinderopvang. O.a. afhankelijk van uw inkomen ontvangt u in 2024 over een maximum uurtarief van € 7,53 per kind per uur kinderopvangtoeslag.

Bureaukosten

De bureaukosten bedragen € 1,00 per opvanguur per kind met een minimum van € 35,- en een maximum van € 100,- per maand per vraagouder/gastouder-koppeling. 

Wij hanteren geen inschrijvingskosten. Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van een gastouder of wat wij als bureau voor u, als gastouder of vraagouder, kunnen betekenen? Of wilt u graag een persoonlijke berekening laten maken aan de hand van uw gegevens?

Neemt u dan contact met me op voor een kosteloos & vrijblijvend informatief gesprek.

Wat kunt u van gastouderbureau Roodkapje verwachten?

Ik verzorg, als uw persoonlijke consulente, de vakkundige begeleiding van uw kinderen door de gastouder. Ik zal uw gastouder regelmatig bezoeken en zie erop toe dat: