Op zoek naar een gastouder

Girl with Mom Drawing

Kleinschalig en huiselijk

Opvang bij een gastouder heeft veel voordelen. Het lijkt heel veel op de eigen thuissituatie. Kleinschalig en tevens erg flexibel. Voor kinderen voelt het daardoor veilig en vertrouwd, net zoals thuis. Een gastouder kan veel aandacht schenken aan de gastkinderen en kent de kinderen door en door. Je kunt een kind met een gerust hart onder de hoede van een gastouder toevertrouwen.

Opvang via een gastouderbureau

Gastouders moeten aangesloten zijn bij een gastouderbureau, omdat de overheid de kwaliteit van de gastouderopvang blijvend wil controleren. Het gastouderbureau EN de gastouder moeten beide geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Zodra u kiest voor een gastouder van Roodkapje kunt u van de overheid een bijdrage in de kosten krijgen, de kinderopvangtoeslag.

Meer weten over kinderopvangtoeslag

child

Taak gastouderbureau

Gastouderbureau Roodkapje screent de gastouders, controleert de woning waarin de opvang plaats gaat vinden op veiligheid en hygiëne. Ik begeleid als uw persoonlijke consulente de kennismakings- en koppelingsgesprekken, organiseer en leid evaluatiegesprekken tussen gast- en vraagouder(s) en handhaaf de kwaliteit van de opvang door middel van observaties en voortgangsgesprekken met de gastouders.

 

Het gastouderbureau begeleidt de gastouder bij haar taak en zorgt ervoor dat ze blijft voldoen aan de overheidseisen voor gastouderopvang. Ik bezoek minimaal 2x per jaar de opvanglocatie en controleer deze op veiligheid en gezondheid. Ik verzorg en controleer de registratie in het LRK en zie erop toe dat de benodigde papieren, zoals EHBO-diploma en verklaring omtrent gedrag, up to date zijn.

 

Maar ik ben er natuurlijk ook voor u als vraagouder. Heldere communicatie, duidelijke afspraken en deskundige hulp staan bovenaan als het gaat om bemiddeling tussen gastouders en vraagouders. Als deskundige op het gebied van gastouderopvang, pedagogiek en kinderopvangtoeslag kan ik u waar nodig begeleiden en adviseren. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het aanvragen/wijzigen van de kinderopvangtoeslag? Ik doe dit graag samen met, of voor u.

 

Maar laat u vooral niet afschrikken door de nodige administratie: in het online administratiesysteem van Gastouderbureau Roodkapje kunt u heel eenvoudig, via website of app, direct wijzigingen in de opvanggegevens doorgeven, de ingevulde urenregistratie accorderen, de jaaropgave ophalen en uw persoonlijke gegevens wijzigen. In één oogopslag uw administratie opvragen en bijwerken, hoe makkelijk kan het zijn.

 

Naast een pedagogische helpdesk voor gastouders en vraagouders staat er ook een team van juridische en financiële experts voor u klaar om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen door bijvoorbeeld het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures. De belastingdienst heeft Gastouderbureau Roodkapje namelijk erkend als officieel Dienstverlener voor de kinderopvangtoeslag. Hierdoor hebben wij een korte lijn met de belastingdienst en de afdeling kinderopvangtoeslag. Mochten wij er onverhoopt toch niet uitkomen met de belastingdienst dan kunnen wij terugvallen op een nauwe samenwerking met professionele toeslagjuristen.

 

Als gastouderbureau worden wij jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Jaar op jaar wordt telkens weer ieder vestiging voorzien van het kwaliteitskeurmerk en voldoen ze aan de strenge eisen voor de gastouderopvang. Een fijn gevoel: het gaat immers om uw dierbaarste bezit! 

De GGD-rapporten van Roodkapje Horst aan de Maas vindt u o.a. terug in het LRK

Ook de gastouders worden regelmatig bezocht en de locaties worden door de GGD geïnspecteerd.

Deze GGD-rapporten van de gastouders zijn ook in te zien via het LRK

Bent u vraagouder en bent u op zoek naar een gastouder?

Wij hebben diverse gastouders in ons bestand die graag uw kids willen opvangen. Het zijn allemaal gekwalificeerde gastouders die aan alle wettelijke eisen voldoen.

We hebben ook gastouders die in uw eigen huis uw kinderen willen verzorgen terwijl u werkt.

Indien nodig gaan we actief op zoek naar een gastouder waarbij u een goed gevoel heeft.

Hebben jullie zelf al een gastouder?

Maar overweegt u om over te stappen? Ook dan kunt u zich bij ons aansluiten. Bel of mail en u krijgt heel snel een reactie. Ik kom vrijblijvend naar u toe om alles toe te lichten en een berekening te maken van de kosten.

 
Hebben jullie een “GRATIS” oppas in de vorm van oma/opa of familie?

Ook zij kunnen betaald uw kinderen opvangen. Want… Iedereen die aan de overheidseisen voldoet, kan gastouder worden, ook als het de oma is van de kleinkinderen. Sterker nog: oma kent de kinderen en het gezin waar ze vandaan komen, dus ze kan goed inspelen op de specifieke situatie. Daarbij voldoet de gastouder-oma ook nog eens aan alle eisen omtrent veiligheid, gezondheid en EHBO-kennis, dus waar kunnen de kinderen nu beter worden opgevangen?

 

O.a. in de plaatsen: America, Belfeld, Blerick, Boekend, Broekhuizen, Grubbenvorst, Helden, Horst, Lomm, Lottum, Meerlo, Meterik, Reuver, Sevenum, Swolgen, Tienray, Velden, Venlo, Venray, Wanssum, Well, Wellerlooi en mogelijk ook via ons hoofdkantoor in andere plaatsen in het land.