Overweegt u om gastouder aan huis te worden?

Wilt u graag gastouder aan huis worden? 


Als gastouder vangt u de kinderen van anderen op in een thuissituatie. De huiselijke omgeving biedt de kinderen een veel vertrouwder gevoel dan op de grootschalige kinderopvang. Ze zullen er in veel kleinere groepen worden opgevangen en het contact met de gastouders is intensief. 

 

Nergens krijgen kinderen zoveel persoonlijke en betrokken aandacht als bij een gastouder.

 

Gastouder aan huis worden is wel intensief gebonden aan regelgeving. Hoewel gastouders door kinderen niet zelden als een tweede vader en/of moeder worden beschouwd, is het belangrijk dat men zich realiseert dat er sprake moet zijn van een professionele setting. De kinderen worden immers ook tegen betaling opgevangen. Als ouder moet je echter altijd op de deskundigheid van gastouders kunnen rekenen.

Girl doing jigsaw puzzle with grandmother

Het gastouderbureau ondersteunt u als gastouderaGastouder aan huis worden: gastouderbureau Roodkapje staat u bij

Vanuit de overheid is er dan ook sprake van opgelegde regelgeving en er bestaat intensief toezicht op personen die ‘gastouder aan huis willen worden’. 

Roodkapje in Horst fungeert als gastouderbureau. Hoewel wij een commercieel bedrijf exploiteren, is het ons doel om de kwaliteit van het gastouderschap voor zowel gastouders als ouders en hun kinderen te waarborgen.

Wij matchen onder andere ouders met een opvangvraag aan gastouders. Wij brengen hen onderling in contact zodat de gastouder zich volledig op de opvang kan richten. Daarnaast verlenen wij procedurele bijstand aan de gastouder en borgen wij dat taken met betrekking tot registratie en controle worden uitgevoerd. 

Gastouder aan huis worden, daar helpt Roodkapje u graag mee!

Opvang brengt veel met zich mee maar bij ons staat u er niet alleen voor!

Wilt u gastouder aan huis worden maar heeft u nog geen duidelijk beeld van wat dat allemaal voor voeten in de aarde heeft? Neem dan contact op met gastouderbureau Roodkapje. Wij kunnen u laten weten in welke mate wij kinderen in ons bestand in uw regio hebben waarbij de behoefte aan gastouderopvang bestaat. 

Maar wij geven u ook een beeld van alle zaken die nog geregeld moeten worden om daadwerkelijk met opvang van start te kunnen gaan. En ook daarna staan wij u bij. 

Gastouder aan huis worden? Daar komt heel wat bij kijken.
Maar Gastouderbureau Roodkopje uit Horst aan de Maas staat u graag bij.