Als gastouder kinderopvang starten

Wellicht heeft u een diep gekoesterde wens om te starten met uw eigen kinderopvang aan huis. Gastouder kinderopvang noemen we dat in Nederland. Een dergelijke vorm van opvang onderscheidt zich van traditionele opvang door kleinschaligheid. 

Op een reguliere opvanglocatie worden dikwijls grote groepen kinderen opgevangen. Er zijn soms tientallen (wisselende) begeleiders die daar werken. De opvang vindt meestal plaats op locaties die hier speciaal voor zijn gerealiseerd. 

Niet zelden is dat direct in of aan de school waar een schoolgaand kind dagelijks naartoe gaat.

Kinderopvang door een gastouder is veel kleinschaliger en vindt overwegend plaats in het huis van de gastouder zelf. De contacten tussen gastouder en kind zijn vaak veel persoonlijker en diepgaander. Het kind krijgt daardoor een zeer goede en vertrouwde band met de gastouder(s).

Kids finding direction on a map

Start met behulp van Roodkapje uw eigen gastouder kinderopvang

Young little girl enjoying time with her parents

Als gastouder kunt u niet zomaar uw eigen opvang van kinderen starten. Daarvoor zijn kwalificaties nodig. De kwaliteit van de opvangzorg, ook wanneer die zorg in een intieme thuisomgeving plaatsvindt via gastouders, is aan strenge regels gebonden.

De rol van gastouderbureau Roodkapje is om ervoor te zorgen dat u met uw gastouder kinderopvang aan alle regels voldoet. Het betreft onder andere scholingseisen en de aanwezigheid van bepaalde vaardigheden zoals kennis van eerste hulp. 

Ook is het van belang dat uw kinderopvang aan huis voldoet aan fysieke eisen ter waarborging van de veiligheid van het opvang kind. 

Denk daarbij aan omheining van de tuin en vijvers zodat de kinderen niets kan overkomen.

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Roodkapje!

Gastouderbureau Roodkapje heeft veel contacten met ouders in diverse regio’s in Nederland die op zoek zijn naar kinderopvang in de specifieke vorm van gastouder kinderopvang. Wij maken de match tussen ouder, kind en opvangouder. 

Ook waarborgen wij dat men als gastouder aan de gestelde eisen voldoet en de inschrijving in het LRK (Landelijk Register Kinderopvang) wordt geregeld.
Interesse in de mogelijkheden van gastouder kinderopvang? Dan horen wij het graag van u.