Gastouder(s) worden via gastouderbureau
Roodkapje Horst aan de Maas

Wie opvang regelt via een gastouder kiest voor de vele voordelen die daarmee samenhangen. De opvang heeft veel weg van de thuissituatie en is kleinschalig en uiterst flexibel. Kinderen krijgen er een vertrouwd gevoel en voelen zich er vaak letterlijk ‘thuis’. Dat heeft ook te maken met het feit dat een gastouder veel aandacht kan geven aan de gastkinderen. Dat leidt tot een goede band met het kind en tot veel vertrouwen. 

 

Wellicht wist u dat allemaal al en is dat dé reden dat u zelf overweegt om gastouder te worden. Gastouderbureau Roodkapje in Horst kan u daarbij helpen.

Gastouderbureau Roodkapje is opgericht in 2007 en zeer snel uitgegroeid tot een van de grootste gastouderbureaus in Nederland. Ons klantenbestand bestaat uit duizenden gekwalificeerde gastouders. Stuk voor stuk mensen en echtparen die het ook als wens hadden om gastouders te worden.

Gastouder worden via Roodkapje

Cute little boy playing with blocks.

Wilt u gastouder worden dan moet u zich aansluiten bij een gastouderbureau zoals Roodkapje. De reden daarvan is dat de overheid de kwaliteit van de gastouderopvang wil controleren en beheersen. Wilt u gastouders worden dan moet u onder andere aan de nodige criteria voldoen.

Als u beide gastouders wilt worden dan moet u bijvoorbeeld gezamenlijk geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). U heeft daartoe een speciaal gastouderdiploma nodig.

Ook moet u over een EHBO-diploma beschikken en over de juiste verklaring omtrent gedrag. Gastouder kun je m.a.w. niet zomaar worden.

Diplomaroute voor gastouders

Bent u nog niet in het bezit van een geschikt diploma dan kunt u een diplomaroute volgen om uw diploma helpende zorg en welzijn niveau 2 te halen. De diplomaroute wordt verzorgd door het ROC Rivor. Een diplomaroute is iets anders dan een opleiding. U kunt namelijk meteen examen doen. Echter, niet iedereen wordt toegelaten tot de examens. U wordt alleen toegelaten wanneer u voldoende praktijkervaring heeft.

Daarnaast moet u ook in het bezit zijn van een diploma EHBO voor baby’s en kinderen en een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Als u in het bezit bent van een van de diploma’s uit onderstaande lijst, hoeft u géén aparte opleiding meer te volgen. Uw diploma voldoet dan prima en u kunt direct ingeschreven worden in het Landelijk Register Kinderopvang, mits u ook voldoet aan de andere voorwaarden natuurlijk (diploma EHBO en verklaring omtrent het gedrag).

Wat doet Roodkapje voor u?

Als gastouderbureau begeleiden wij de mensen die gastouder willen worden bij hun taak. Wij waarborgen dat zij werken conform de vereiste normen en dat zij blijven voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan gastouderopvang. 

Periodieke controle

Minimaal 2x per jaar brengen wij een bezoek aan uw opvanglocatie en controleren we die onder andere t.a.v. aspecten als veiligheid en gezondheid t.b.v. de opvangkinderen.

Gastouder(s) worden doe je via gastouderbureau Roodkapje. Neem geheel vrijblijvend contact op bij interesse. We bespreken graag wat de mogelijkheden zijn.

Mother feeding her baby