Hoe kan ik gastouder worden?

Hoe kan ik gastouder worden? Gastouderbureau Roodkapje uit Horst aan de Maas weet op die vraag het antwoord wel. 

 

Wij zijn opgericht in 2007 en zeer snel uitgegroeid tot een van de grootste gastouderbureaus van het land. De clientèle van Roodkapje bestaat uit zeer veel gekwalificeerde gastouders

 

Dat zijn net als u mensen en stellen die als grote wens hadden om dagelijks kinderen van anderen op te kunnen vangen in een vertrouwde setting. 

 

Mensen die intensief betrokken zijn bij de vaste groep kinderen waar ze dagelijks de zorg voor dragen.

Portrait of pre-teen Caucasian boy outdoors, front view

Vertel me hoe ik gastouder kan worden?

Gastouder kun je in Nederland niet zomaar worden. Onze overheid is er veel aan gelegen om de kwaliteit van de opvang goed onder controle te hebben. En terecht in onze ogen. Het draait om de zorg voor kinderen en dan is het van belang dat de kwaliteit voor die zorg gegarandeerd is. 

Hoe kan ik gastouder worden? 

Nou daar moet u in ons land best wel wat voor doen. Zo moet men bijvoorbeeld in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) geregistreerd zijn. En om die registratie te kunnen bemachtigen is een speciaal diploma t.b.v. het gastouderschap noodzakelijk. Om de veiligheid en gezondheid van uw cliëntjes te kunnen waarborgen, moet men onder andere over een EHBO-diploma beschikken.

Hoe u gastouder kunt worden? Daar helpt Roodkapje u mee!

De rol van gastouderbureau Roodkapje

Het is onze rol om de vraag “hoe kan ik gastouder worden?” te beantwoorden en er invulling aan te geven t.a.v. personen die de wens hebben gastouder te worden. Wij begeleiden hen namelijk bij het voldoen aan alle eisen. Wij zorgen dat de noodzakelijke registraties worden verricht en dat eventuele opleidingen worden gevolgd wanneer dat noodzakelijk is. 

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen brengen wij aan uw opvanglocatie minimaal 2x per jaar een bezoek.
“Hoe kan ik gastouder worden?”. Nou, dat gaat niet zomaar. Maar Roodkapje zal waarborgen dat u aan alle vereisten zult voldoen. 

Neem direct contact met ons op wanneer u interesse heeft in onze dienstverlening.