Uw eigen kinderopvang aan huis beginnen?

Heeft u altijd al de wens gekoesterd om te beginnen als kinderoppas aan huis? Wij van Gastouderbureau Roodkapje begrijpen dat helemaal. 

 

Het beginnen met een eigen kinderopvang aan huis is voor velen niet slechts een manier om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Nee, het is een roeping. 

 

Kinderopvang aan huis heeft grote voordelen ten opzichte van grootschaligere opvang op een kinderdagverblijf. De vorm van opvang geeft een veel vertrouwder en persoonlijker gevoel. 

 

Kinderen voelen zich veel meer thuis en daardoor meer op hun gemak. Het is geweldig om het kinderen dag in dag uit weer naar de zin te maken en ze een veilig gevoel te kunnen bieden

Portrait of pre-teen Caucasian boy outdoors, front view

Via Roodkapje wordt ook u kinderoppas aan huis

Starten met je eigen kinderopvang aan huis gaat in Nederland niet een-twee-drie. Daar moet eerst een inspanning voor geleverd worden. Onze overheid wil zekerheid over de kwaliteit van iedere opvanglocatie.

Het welzijn en de gezondheid van de kinderen moet dag in dag uit gewaarborgd zijn. Gastouderbureau Roodkapje in Horst helpt daarbij.

Er zijn een aantal aspecten waaraan onder andere voldaan moet zijn vooraleer men als kinderoppas aan huis aan de slag kan:

  • Men moet LRK-geregistreerd zijn (Landelijk Register Kinderopvang);
  • Men moet over de benodigde pedagogische achtergrond beschikken;
  • De veiligheid en gezondheid van de kinderen moet gewaarborgd zijn door o.a. aanwezigheid van een EHBO-deskundige;
  • De opvanglocatie moet in fysieke zin aan bepaalde eisen voldoen.

Roodkapje helpt u ermee

Wilt u kinderoppas aan huis worden, dan kunnen wij u begeleiden in het traject tot kwalificatie daartoe. Wij verzorgen onder andere de benodigde registraties. Echter ook zodra u begonnen bent houden wij een vinger aan de pols. Zo komen we periodiek langs op uw opvanglocatie en toetsen we of deze aan de vereisten voldoet. Is dat niet het geval dan zullen we u aanpassingen adviseren

Wij zijn er voor om u bij te staan en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
Uw eigen kinderopvang aan huis, een droom die wekelijkheid wordt. 

Wij helpen u daar graag bij!