Oppas aan huis gezocht? Overweeg een gastouder!

Bent u op zoek naar een oppas? Als ouder wilt u het beste voor uw kinderen en dus gaat u niet over een nacht ijs. Vanzelfsprekend zijn er legio kinderopvangorganisaties. Traditioneel zijn die wat groter van aard en werken ze met verschillende begeleidsters. 

De kinderen maken deel uit van veelal wisselende groepen. De sfeer is vrij maar ook schools. Vandaar dat veel ouders op zoek gaan naar een oppas aan huis. 

Oppas aan huis gezocht? In dat geval komt u al gauw uit bij een gastouderbureau. Een lieve gastouder en dikwijls zelfs een stel, vangt de kinderen dan vaak in hun eigen thuissituatie op. 

Er is sprake van een zeer vertrouwelijke sfeer en de gastouder ontwikkelt dikwijls een intensieve band met het kind. Het is ook mogelijk dat de gastouder de kinderen bij u in huis opvangt.

Group of Kids in School

Bent u op zoek naar een oppas? Gastouderbureau Roodkapje helpt u!

Office worker taking a folder in the archive

Gastouders vangen kinderen op tegen betaling. Daar staat voor u ook het recht op kinderopvangtoeslag tegenover. Feitelijk is er sprake van een zakelijk kader. 

De overheid wil de professionaliteit en kwaliteit van de kinderopvang daarom bewaken. Daartoe zijn gastouderbureaus zoals Roodkapje in Horst in het leven geroepen. 

Wanneer door u een oppas aan huis wordt gezocht, dan is het onze eerste taak om in uw regio een geschikte match met een gastouder te maken. 

Zeker wanneer u een oppas in uw eigen huis wilt aanstellen die de kinderen opvangt, dan is het belangrijk dat er een goede klik is.

De passende match voor een oppas aan huis

Afgezien van de taak om een goede match te maken, waarborgen wij ook de kwaliteit van het gastouderbureau. De personen die in de opvang voorzien moeten onder andere over de juiste kwalificaties beschikken. Er moet onder andere de beschikking zijn over kennis over eerste hulp. De veiligheid van de kinderen tijdens de opvang is dan gewaarborgd.

Daarnaast moet aan de nodige inschrijvingen voldaan zijn. Worden de kinderen door de oppas opgevangen in diens eigen huis, dan moet de opvanglocatie aan diverse eisen voldoen. Roodkapje zorgt ervoor dat het goed geregeld is.

Bent u op zoek naar een professionele oppas waar u op kunt vertrouwen? Neem contact op met gastouderbureau Roodkapje, samen vinden we passende match voor u!